U ključalu vodu staviti dodatak za jelo i malo ulja. Kada proključa, dodavati palentu uz stalno mešanje kuvarskom žicom i kuvati dok se ne zgusne. Sipati palentu u kalup i ostaviti da se ohladi. Na zagrejanom ulju upržiti naseckani crni luk, dodati beli luk, po potrebi nalivati bujonom i pred kraj dodati paradajz pelat. Zatim dodati morske plodove: prvo isečenu tunu, posle pet minuta, gambore i dagnje, malo prodinstati, naliti vinom, začiniti i kuvati 10-ak minuta. Palentu iseći na komade, servirati na tanjir i sipati morske plodove u saftu.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 568 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 284 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 1.5 g