Na delu ulja kratko propržiti začinjene pileće batake. U tepsiju sipati preostalo ulje, staviti krompir isečen na kriške, šargarepu, brokoli i pečene batake. Jaja, pavlaku i gorgonzolu umutiti i preliti sve sastojke. Zapeći odnosno gratinirati 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Servirati gratinirane batake sa povrćem i gorgonzolom na tanjir, ukrasiti i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 930 mg
Masti - 30 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 256 mg
Belančevine - 46 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 465 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 128 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 2.5 g