Krompir iseći na tanke kolutove i ređati u nauljenu vatrostalnu posudu. Preko krompira ređati suvu kobasicu isečenu na kolutove, a zatim pečenicu, šunku i slaninu. Sve prekriti preostalim krompirom, preliti sa vodom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C 40 minuta. Umutiti jaja sa mlekom, izvaditi jelo iz rerne, preliti i vratiti da se zapeče još 10 minuta. Gotovo jelo servirati na tanjir i ukrasiti kolutovima paprike. Uz ručak poslužiti salatu od svežeg kupusa.
Porcija za odraslu osobu - 635 g
Energetska vrednost porcije - 645 kcal
Natrijum - 1700 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 220 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 317.5 g
Energetska vrednost porcije - 322.5 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 5.5 g