Pečene paprike iseći na kockice, očišćene špargle na komade dužine 5 cm, ćureće meso takođe iseći na komade, a beli luk sitno iseckati, te posoliti i pobiberiti. Ćuretinu staviti u zagrejanu pileću supu i kuvati 15 minuta, pa dodati špargle, beli luk I paprike te dinstati još 10 minuta dok supa ne ispari, a špargla ne postane meka. Pred kraj kuvanja, dodati paradajz isečen na komade. Gotovo jelo poprskati balzamiko sirćetom, posuti rendanim tofu sirom i poslužiti uz kukuruzni hleb.
Kada kupujete špargle, birajte one koje nisu drvenaste. U frižideru ih možete čuvati dan-dva i to u donjem delu, umotane u papir. Pošto špargle kuvanjem gube skoro polovinu mase, vodite računa o količini koju kupujete. Možete ih nabaviti i konzervirane u kiselom ili slanom rastvoru
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 465 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 2.5 g