Ćuretinu iseći na kocke i propržiti na maslinovom ulju. Dodati na kolutove isečen praziluk i začiniti. Na tanjir servirati rukolu, dodati ćuretinu i posuti narom. Poslužiti uz krišku crnog hleba.
Neiscrpne su mogućnosti za upotrebu praziluka u domaćinstvu. Osim kao uobičajeno varivo sa krompirom i kao dodatak čorbama, praziluk se može spremiti na još milion različitih načina. Dinstan, zapečen, punjen, sa sosom, za pite, gibanice, palačinke, i naravno, u gotovo sva jela umesto luka.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 720 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 360 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 3.5 g