Palentu skuvati u bujonu, staviti u kalupe i ohladiti.
Ćuretinu iseći, posoliti, pobiberiti i ispeći na ulju od sušenog paradajza.
Sušeni paradajz sitno iseckati, dodati bosiljak i beli luk i promešati. Ćuretinu okrenuti i preko nje staviti nadev od sušenog paradajza i kolut mocarele. Poklopiti i ostaviti 2-3 minuta da se sir rastopi.
Listiće slanine propržiti dok ne postanu hrskavi.
Servirati palentu na tanjir, preko nje staviti ćuretinu, dodati slaninu i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Belančevine - 50 g
Belančevine (%) - 38 %
Masti - 31 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 124 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Natrijum - 1365 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 62 mg
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %
Natrijum - 682.5 mg
Vlakna - 1 g