Toggle Navigation

 

Ćuretina sa palentom, mocarelom i sušenim paradajzom

Prava gozba!

Plativoo
Priprema

Palentu skuvati u bujonu, staviti u kalupe i ohladiti.

Ćuretinu iseći, posoliti, pobiberiti i ispeći na ulju od sušenog paradajza.

Sušeni paradajz sitno iseckati, dodati bosiljak i beli luk i promešati. Ćuretinu okrenuti i preko nje staviti nadev od sušenog paradajza i kolut mocarele. Poklopiti i ostaviti 2-3 minuta da se sir rastopi.

Listiće slanine propržiti dok ne postanu hrskavi.

Servirati palentu na tanjir, preko nje staviti ćuretinu, dodati slaninu i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 330 g

Energetska vrednost porcije - 535 kcal

Belančevine - 50 g

Belančevine (%) - 38 %

Masti - 31 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 124 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Natrijum - 1365 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 165 g

Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal

Belančevine - 25 g

Belančevine (%) - 19 %

Masti - 15.5 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 62 mg

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %

Natrijum - 682.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g ćuretine
    • 100 g sušenog paradajza
    • bosiljak
    • 3 čena belog luka
    • so,
    • biber
    • 120 g mocarele
    • 100 g slanine u listićima
    • 150 g palente
    • 250 ml bujona