U proključali bujon staviti mlince, kuvati oko 5 minuta i potom ih izvaditi i procediti. Ćuretinu iseckati na kockice i izgrilovati na maslinovom ulju. Pomešati mlince sa ćuretinom, dodati biljnu pavlaku, promešati i prebaciti u tepsiju. Posuti jelo narendanom mocarelom i zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 15 minuta. Servirati ćuretinu sa mlincima i poslužiti toplu uz krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 560 g
Energetska vrednost porcije - 760 kcal
Natrijum - 640 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 46 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 82 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 320 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 32.5 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 2.5 g