Toggle Navigation

 

Ćuretina pohovana u suncokretu

I sočno i hrskavo.

Plativoo
Priprema

Meso iseći na šnicle, izlupati tučkom, začiniti i panirati u brašno, umućena jaja i mešavinu prezle i semenki suncokreta. Ispohovati u dubokom, zagrejanom ulju.

Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti konkase isečen deo tikvica. Dodati paradajz pelat, promešati i ostaviti da se ukuva. Zaciniti i posuti ruzmarinom.

Preostale tikvice iseći na šnite i blago izgrilovati zajedno sa čerijem. Urolovati čeri u tikvice i servirati između dve ispohovane ćurece šnicle.

Preliti saftom od kuvanja i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 670 kcal

Belančevine - 41 g

Belančevine (%) - 24 %

Masti - 43 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 190 mg

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 401 mg

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 335 kcal

Belančevine - 20.5 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 21.5 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 95 mg

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %

Natrijum - 200.5 mg

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g ćurećeg belog mesa
    • 2 kašike brašna
    • 2 jaja
    • 3 kašika prezle
    • semenke suncokreta
    • so,
    • biber
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 300 g tikvica
    • 200 g paradajz pelata
    • 100 g čeri paradajza
    • ruzmarin
    • ulje za prženje