Meso iseći na šnicle, izlupati tučkom, začiniti i panirati u brašno, umućena jaja i mešavinu prezle i semenki suncokreta. Ispohovati u dubokom, zagrejanom ulju.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti konkase isečen deo tikvica. Dodati paradajz pelat, promešati i ostaviti da se ukuva. Zaciniti i posuti ruzmarinom.
Preostale tikvice iseći na šnite i blago izgrilovati zajedno sa čerijem. Urolovati čeri u tikvice i servirati između dve ispohovane ćurece šnicle.
Preliti saftom od kuvanja i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 670 kcal
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 24 %
Masti - 43 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 190 mg
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 401 mg
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 21.5 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 95 mg
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Natrijum - 200.5 mg
Vlakna - 3.5 g