Toggle Navigation

 

Ćureći stek u pesto sosu sa primavera testeninom

U poslednje vreme pesto se jako proširio po svetu, i to zahvaljujući povećanom interesovanju za italijansku kuhinju.

Plativoo
Priprema

Na delu ulja ispeći začinjene ćureće šnicle.

Na preostalom ulju grilovati patlidžan, tikvice i čeri paradajz, zatim dodati barenu testeninu i promešati.

Pavlaku za kuvanje staviti u šerpu i kad provri dodati pesto sos, začiniti i kuvati još par minuta.

Servirati testeninu sa povrćem i ćureci stek, preliti pesto sosom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 390 g

Energetska vrednost porcije - 540 kcal

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 29 %

Masti - 30 g

Masti (%) - 50 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 98 mg

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Natrijum - 459 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 195 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Masti - 15 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 49 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %

Natrijum - 229.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g ćurećeg belog mesa
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 400 g barene testenine
    • 100 g patlidžana
    • 100 g tikvica
    • 100 g čeri paradajza
    • so,
    • biber
    • 30 g pesto sosa
    • za dekorisanje
    • 200 ml pavlake za kuvanje