Toggle Navigation

 

Kaprese sendviči

Originalna mocarela potiče iz okoline Rima kada se pravila isključivo od bivoljeg mleka, dok se danas pravi od kravljeg mleka. Mocarela se prodaje u obliku kugli težine oko 100 g i čuva se u sopstvenoj surutki. 

Plativoo
Priprema

Ćebate preseći na pola i izgrilovati u tiganju unutrašnji deo.

Ćureće meso izlupati tučkom, začiniti i izgrilovati.

Na donji deo ćebate staviti bosiljak, meso, kolute mocarele i paradajza.

Preklopiti drugom polovinom ćebate i servirati. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 640 kcal

Natrijum - 682 mg

Masti - 29 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 65 mg

Belančevine - 47 g

Belančevine (%) - 29 %

Ugljeni hidrati - 49 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 320 kcal

Natrijum - 341 mg

Masti - 14.5 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 32.5 mg

Belančevine - 23.5 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Ugljeni hidrati - 24.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 veza svežeg bosiljka
    • 3 kašike ulja
    • so
    • biber
    • origano
    • 200 g mocarele
    • 2 veća paradajza
    • 4 ćebate ili lepinje
    • 4 šnicle ćuređeg belog mesa