Toggle Navigation

 

Argentinski stek sendvič

Samo poreklo origana je nepoznato, zna se samo da je mediteranska biljka rasprostranjena duž cele južne Evrope . Najcenjeniji je grčki origano. Listovi origana mogu se brati u svako vreme, ali svoju najbolju aromu dostiže tek u doba cvetanja.   

Plativoo
Priprema

Stek iseći na šnicle, izlupati tučkom i izgrilovati u gril tiganju.

U činijici promešati sastojke za preliv.

Bagete iseći na šest delova, preseći na pola po dužini i jednu stranu premazati prelivom, a drugu majonezom. Staviti list salate, šniclu i kolutove paradajza. Preklopiti, uvezati kuvarskim koncem i servirati. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 730 kcal

Natrijum - 894 mg

Masti - 29 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 83 mg

Belančevine - 38 g

Belančevine (%) - 22 %

Ugljeni hidrati - 73 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 365 kcal

Natrijum - 447 mg

Masti - 14.5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 41.5 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 36.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Preliv:
    • 125 ml maslinovog ulja
    • 1 glavica iseckanog crvenog luka
    • peršunov list
    • origano
    • crvena tucana paprika
    • 80 ml crvenog vinskog sirćeta
    • 1 veći paradajz
  • Ostali sastojci:
    • 600 g juneceg steka
    • 1 kašika ulja
    • 2 bageta
    • 150 g majoneza
    • 1 glavica salate
    • 2 veća paradajza