Meso iseći na komade slične veličine, posoliti ih i pobiberiti. Kratko izgrilovati, staviti u tepsiju sa čeri paradajzom i peći u rerni zagrejanoj na 220*C, oko 5-7 minuta.
Na rastopljen puter staviti šargarepu isečenu na kolutove, dodati brašno, preliti vinom, začiniti i kuvati sos desetak minuta. Nakon toga ga propasirati, dodati pavlaku i ako je jako gust razrediti ga sa malo vina.
Skuvati palentu u bujonu zajedno sa parmezanom.
Na tanjir staviti palentu, preko ćuretinu i „grozd“ čeri paradajza. Preliti jelo sosom od vina i oslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 585 kcal
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 28 %
Masti - 30 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 120 mg
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Natrijum - 658 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 292.5 kcal
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 14 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 60 mg
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 329 mg
Vlakna - 2 g