Ćureće belo meso iseći na šnicle i premazati senfom. šnicle peći u tiganju, bez ulja 10 minuta, a zatim ih preliti soja sosom i dodati izmrvljene listiće zelenog čaja. U toku pečenja meso okretati i nalivati vodom po potrebi. Pred kraj pečenja, šnicle posoliti i pobiberiti. Bareni krompir iseći na četvrtine i ispržiti na malo ulja u drugom tiganju, uz dodatak soli i ruzmarina. Ćureća prsa servirati uz prilog od barenog krompira, i poslužiti uz integralni hleb i zelenu salatu.
Ruzmarin je jedan od osnovnih začina mediteranske kuhinje. Njime se začinjava meso, posebno meso peradi i ribe. Grančice ruzmarina se koriste prilikom pripremanja jela na žaru: drže se u posudi sa uljem i njima se ulje nanosi na ribu ili meso. Stavlja se na kuvan ili pečen krompir kome daje posebnu aromu.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 625 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 71 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 312.5 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 35.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 6 g