Tikvice oljuštiti, prepoloviti i izvaditi sredinu. Na ulju propržiti praziluk isečen na kolutove, naliti malo vode, dodati na kockice iseckano pileće meso i šampinjone, a zatim dodati sredinu tikvica i začiniti. Polutke tikvica staviti u nauljenu posudu, napuniti smesom, preliti sa malo vode i peći 25 minuta na 200 *C. Na rastopljen puter dodati brašno i iseckanu mirođiju, kratko propržiti, preliti bujonom i začiniti. Sos kuvati dok se ne zgusne. Tikvice servirati na tanjir, preliti sosom od mirođije i poslužiti uz raženi hleb.
Porcija za odraslu osobu - 455 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 825 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 227.5 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 412.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 4.5 g