Mleveno meso sjediniti, posoliti, pobiberiti, dodati peršunov list, bosiljak, parmezan, beli luk, jaja i dobro izmešati.
Od smese praviti ćufte, panirati ih u brašno i kratko propržiti sa svih strana.
Poređati ih u tepsiju i ispeći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 10-ak minuta.
Krompir isečen na kocke staviti da se kuva, a nakon toga napraviti pire. Isto to uraditi i sa graškom. Sjediniti oba pirea, dodati mleko i puter i izmešati.
Servirati ćufte i pire na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 35 %
Masti - 29 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 224 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 670 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 112 mg
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Natrijum - 335 mg
Vlakna - 3 g