šerpu premazati mašću i potom ređati sastojke: deo kiselog kupusa, potom isečene komade suhomesnatih proizvoda, dimljenu slaninu, iseckan beli luk, posuti lovorom i peršunom i ponavljati postupak dok se ne utroše svi sastojci. Preliti vodom, da ogrezne, poklopiti i kuvati na laganoj vatri oko 30 minuta. Potom kuvano jelo razmestiti u vatrostalne posude i zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 10-ak minuta. Čudesnu musaku servirati toplu.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 2461 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 73 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 1230.5 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 36.5 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 1 g