Teletinu iseći u šnicle, izlupati tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. šnicle uvaljati u brašno i peći na puteru 10-ak minuta. Izvaditi šnicle na tanjir, a u istu posudi staviti bademe, muskatni oraščić, cimet i biber. Malo prodinstati, naliti belim vinom i dodati pavlaku. Uz šnicle prelivene sosom servirati krompir i brokoli.
Zdrave, fizički aktivne osobe povremeno mogu da uživaju u ovom obroku, iako je količina masnoća i belančevina iznad preporučenih vrednosti. Kada planirate obrok ovakvih nutritivnih karakteristika, ostali obroci treba da budu sa manjim sadržajem belančevina i masnoća, kako bi na kraju dana imali uravnotežen nutritivni i energetski unos.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 405 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 135 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 202.5 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 67.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 3 g