šnicle izlupati tučkom za meso, začiniti i uvaljati u brašno. Kratko propržiti na delu ulja sa obe strane. Dodati sitno iseckan peršunov list i beli luk isečen na listiće. Naliti sok od paradajza, dodati malo vode i kuvati oko 30-ak minuta. Na ostatku ulja izgrilovati kolutove tikvica. šnicle servirati uz tikvice i crni hleb.
Tikvica je jedna od podvrsta tikve koju su poznavali i Stari Egipćani. Jednostavna je za uzgajanje i u potpunosti se može iskoristiti jer je ne treba guliti. Tikvice su izuzetno pogodne za ishranu bolesnika jer su niskokalorične, lako svarljive i neutralnog ukusa.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 2.5 g