Pasulj naliti vodom i staviti da se kuva. Na delu ulja propržiti crni luk, slaninu, pečenicu i kobasice. Preliti sa malo vode i dinstati par minuta. U pasulj dodati lovor list, biber u zrnu, posoliti i nastaviti sa kuvanjem. U masu u tiganju dodati mlevenu crvenu papriku, promešati i sipati u posudu sa kuvanim pasuljem. Napraviti zapršku od brašna uprženog u ulju, a zatim sipati u pasulj. Na kraju u pasulj dodati i sitno iseckan beli luk, prokuvati još 5 minuta i servirati. Bogat pasulj poslužiti sa ražanim hlebom.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 1335 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 46 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 14 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 667.5 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 7 g