Biftek iseći na četiri šnicle, istanjiti tučkom za meso, kratko propržiti u mešavini ulja i putera. Kada meso porumeni, dodati sok od limuna i još malo peći. Crni i beli luk sitno iseckati, šargarepu iseći na četvrtine i dodati u posudu sa mesom. Jelo preliti vodom, ubaciti lovorov list, posoliti i pobiberiti, te poklopiti i dinstati na laganoj vatri. Pred kraj kuvanja dodati kukuruzno brašno kako bi se sos zgusnuo. Bareni pirinač preliti soja sosom. Biftek servirati sa pirinčom, ukrasiti peršunovim listom i poslužiti uz ražani hleb.
Biftek je najkvalitetniji deo goveđeg mesa. Meso je mekano, ima kratka i tanka vlakna, pa je priprema brza i jednostavna.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 1440 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 126 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 82 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 720 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 63 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 5 g