Na delu ulja i putera ispeći isečen i začinjeni biftek (biftek peći oko 2 minuta sa svake strane odnosno u zavisnosti kako volite). Na drugoj polovini masnoće propržiti pečurke, dodati iseckani beli luk i preliti belim vinom. Kratko kuvati (dok alkohol ne ispari), a zatim dodati kiselu pavlaku, posuti sitni iseckanim svežim vlašcem, poklopiti i još malo ostaviti na grejnom telu. Servirati pirinač na tanjir, preliti krem sosom i odgore staviti biftek.
Osobe sa poremećajima metabolizma masti, prilikom pripreme ovog obroka bogatog mastima i belančevinama, trebalo bi da izostave puter i kiselu pavlaku koji su izvori zasićenih masnoća. Za pripremu preliva umesto kisele pavlake možete upotrebiti i jogurt sa niskim sadržajem mlečne masti.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 580 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 128 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 290 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 64 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 1.5 g