Na delu zagrejanog ulja izgrilovati začinjene bifteke. Na ostatku ulja propržiti gambore, dodati iseckanu šargarepu, tikvice, papriku, šampinjone, praziluk i klipčiće kukuruza. Začiniti i promešati. Bifteke servirati na povrće sa gamborima i poslužiti uz ranije obaren pirinač.
Gambori se mogu pripremati kuvanjem, dinstanjem, grilovanjem ili na pari. Najčešće ćete ih nabaviti očišćene i duboko smrznute. Zamrznute gambore odmrzavajte tako što ćete ih staviti u posudu sa hladnom vodom i smestiti u frižider na postupno otapanje.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 585 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 154 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 292.5 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 77 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 2.5 g