Šargarepu, bundevu i krompir iseći konkase, posoliti i pobiberiti, staviti u ključalu vodu i kuvati oko 10 minuta. Zatim dodati i tikvice isečene konkase i kuvati povrće još par minuta.
Sitno iseckati beli luk, svež bosiljak i peršun, staviti u činiju, začiniti muskatnim oraščićem, preliti maslinovim uljem i promešati.
Biftek iseći na manje komade, uviti u listove slanine i peći sa svake strane po 2-3 minuta.
Povrće procediti, servirati na tanjir, preliti marinadom od belog luka, a zatim servirati i biftek.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 585 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 39 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 107 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 292.5 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 19.5 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 53.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Vlakna - 2 g