U nauljenom tiganju dinstati sitno isečen crni luk i mleveno juneće meso. Nakon nekoliko minuta dodati isečene tikvice, paradajz i beli luk i ostaviti da se kuva. Kuvani krompir izrendati u posudu, preliti kiselom pavlakom i dobijenu smesu presuti u nauljenu vatrostalnu posudu. Meso začiniti i sipati preko krompira. Preko musake izrendati trapist sir, preliti belim vinom i staviti u rernu da se peče 20 minuta na 200 stepeni C. Gotvu bečku musaku servirati na dekorisani tanjir i poslužiti sa crnim hlebom.
Možda vam se desilo da se skuvan krompir prilikom pravljenja pirea pretvorio u lepljivu masu. Najčešći razlog je predugo mešanje ili upotreba miksera ili kuhinjskog aparata. Pri tome se iz krompira oslobađa skrob, koji masu čini lepljivom.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 605 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 302.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 4.5 g