Pileće batake posuti začinom od povrća, te ih pržiti na maslinovom ulju da porumene. Meso preliti pivom, dodati mleveni kim i na tihoj vatri dinstati dok pivo ne ispari. Gotove pileće batake servirati sa prethodno obarenim karfiolom, brokolijem i kukuruzom, preliti saftom od kuvanja i dekorisati po želji. Poslužiti uz kriške crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 515 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 257.5 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 4.5 g