Puter staviti u činiju, posoliti, pobiberiti, preliti sokom od limuna i dodati sitno iseckan beli luk i mirođiju.
Marinadu dobro promešati, premazati batake i ostaviti da odstoje pola sata.
U tepsiju poređati isečen krompir i marinirane batake, preliti uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, 40 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 29 %
Masti - 26 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 155 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Natrijum - 533 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 77.5 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Natrijum - 266.5 mg
Vlakna - 2.5 g