Cveklu staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri oko 30 minuta. Cveklu procediti, ohladiti, oljuštiti i iseći na manje komade.
Batake zaseći na par mesta, posoliti, pobiberiti, nakapati sokom od limuna i peći oko 30-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Cveklu posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim uljem i balzamikom, začiniti svežom majčinom dušicom i promešati.
Servirati batake uz prilog od cvekle.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 442 mg
Masti - 30 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 122 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 221 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 61 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 3.5 g