U lonac staviti povrće i meso, naliti vodom, začiniti i kuvati oko sat vremena na laganoj vatri dok meso ne omekša. Zatim dodati krompir i nastaviti sa kuvanjem dok krompir ne bude gotov. Za pripremu sosa upržiti na ulju i puteru brašno, dodati crvenu mlevenu papriku i naliti sokom od paradajza. Kuvati sos dok se ne zgusne i začiniti. Servirati bareni krompir sa teletinom, preliti sosom od paradajza i posuti peršunom.
Porcija za odraslu osobu - 510 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 518 mg
Masti - 32 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 112 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 255 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 259 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 56 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 3 g