U ekspres lonac staviti iseckan crni luk, dodati iseckanu šargarepu i celer, junetinu isečenu na kocke, začiniti, preliti soskom od paradajza i vodom.
Poklopiti i uključiti na funkciju MEAT na 25 minuta.
Umutiti jaja, dodati mleko i brašno i promešati dobro smesu za noklice (knedle).
Nakon isteka vremena kuvanja otklopiti lonac, uključiti funkciju HEAT NO COVER i kašikom vaditi po malo smese za noklice.
Kuvati još 10 minuta, odnosno dok noklice ne isplivaju na površinu.
Juneći gulaš sa noklicama servirati i poslužiti topao.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 207 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 103.5 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 1.5 g