Skuvanu i ohlađenu testeninu staviti u posudu i dodavati: tunjevinu, kukuruz, kiselo mleko i kečap.
Sve promešati, posoliti i posuti origanom.
Salatu sipati u činije i poslužiti uz sok od grejpfruta.
Novija istraživanja pokazuju da kukuruz različitim postupcima konzervisanja ne gubi na svojoj vrednosti. Naprotiv! Postupak zagrevanja prilikom konzervisanja kukuruza šećerca, povećava ukupnu antioksidantnu aktivnost i nivo bioaktivnih fenola.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 80 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 3.5 g