Paradajz iseći na kriške i poređati na tanjir.
Preko njega narendati feta sir, posuti kukuruzom šećercem i sitno sečenim peršunovim listom.
Paradajz salatu servirati uz krišku crnog hleba i sok od grejpfruta.
Iako je ovo odlično izbalansiran obrok, sa uravnoteženim odnosom masti, belančevina i ugljenih hidrata, količina zasićenih masti je iznad preporučenih vrednosti, pa osobe koje moraju da vode računa o njihovom unosu umesto feta sira mogu da upotrebe mlad posni sir.
Porcija za odraslu osobu - 540 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 1485 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 56 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 74 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 742.5 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 28 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 4 g