Prethodno obarena jaja preseći na polovine, izvaditi žumanca, a zatim narendati u činiju.
Dodati tunjevinu, majonez, naseckane masline, promešati i napuniti belanca.
Ranije obaren pirinač servirati na tanjir, preko poređati punjena jaja i poslužiti uz kajzerice i sok od jabuke.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 690 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 342 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 345 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 171 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 1.5 g