Na zagrejanom ulju kratko propržiti prašku šunku, a potom je izvaditi na tanjir.
U istom ulju ispeći jaja na oko.
Na tost hleb poređati šunku i jaja. Sendviče servirati uz paradajz i čašu jogurta.
Sadržaj holesterola u ovom obroku veći je od dnevno preporučenih vrednosti. Osobama koje moraju da vode računa o unosu holesterola preporučuje se korišćenje samo belanca i izbegavanje žumanca koje je glavni izvor holesterola. Preporučeni unos jaja je 3 nedeljno, uključujući ona koja se koriste za izradu testa i kolača.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 1165 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 465 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 582.5 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 232.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 3 g