Jaja prethodno obariti i ostaviti da se ohlade.
Na tanjir poređati kriške mladog sira, pršutu, slaninu, kisele krastavce i čeri paradajz.
Dodati jaja isečena na kriške i ukrasiti crvenim lukom isečenim na kolutove.
Posuti seckanim peršunovim listom.
Doručak servirati uz krišku integralnog hleba i sok od pomorandže.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 1530 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 179 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 765 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 89.5 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 3.5 g