Kore od heljde iseći na kvadrate i unakrst ređati u podmazan kalup za mafine. Staviti u rernu zagrejanu na 100°C da se kratko osuše.
Na zagrejanom ulju kratko propržiti iseckan beli luk, dodati spanać, začiniti i kratko sotirati.
U korpice staviti nadev od spanaća, dodati isečen čeri paradajz, rendani ovčiji sir i u svaku korpicu staviti prepeličije jaje. Vratiti u rernu zagrejanu na 200°C da se zapeku oko 5 minuta odnosno dok se jaja ne ispeku.
Korpice malo prohladiti, izvaditi iz kalupa i servirati.
Uz doručak poslužiti napitak po želji.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 97 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 48.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 0.5 g