U činiju sipati maslinovo ulje, dodati tucanu papriku, sok od limuna i ruzmarin, promešati i pripremiti marinadu. Kotlete posoliti, pobiberiti i ostaviti u marinadi oko pola sata.
Koru od heljde iseći na kvadrate i kratko zapeći u suvom tiganju.
Papriku iseckati na kockice, staviti u kajmak, posuti peršunovim listom i promešati.
Kotlete ispeći u zagrejanom tiganju.
Na tanjir servirati koru od heljde, premazati kajmakom sa paprikom i peršunom, preklopiti drugom korom od heljde i napraviti piramidu.
Servirati uz pečene kotlete i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 700 kcal
Natrijum - 512 mg
Masti - 50 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 22 g
Holesterol - 135 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 256 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 67.5 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 1 g