Svinjske kotlete posoliti i pobiberiti.
Kim i korijander usitniti u avanu.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti iseckan beli luk, dodati kim i korijander i staviti meso da se peče. Kotlete ispeći sa obe strane, preliti paradajz pelatom i kuvati dok tečnost ne ispari.
Kotlete servirati na tanjir uz prilog od barenog pirinča i posuti peršunom.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 22 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 68 mg
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 328 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 34 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 164 mg
Vlakna - 2.5 g