Na delu ulja propržiti spanać, dodati iseckan beli luk i začiniti.
Spanać preliti kiselom pavlakom, posuti parmezanom, promešati i skinuti sa vatre.
Napraviti sendviče od hleba i spanaća, potopiti ih u jaja razmućena sa mlekom i ispeći na zagrejanom ulju.
Spanać sendvič prženice poslužiti uz čašu jogurta.
Spanać sadrži vitamine B grupe, koji su važni za metabolizam ugljenih hidrata, jačaju nerve, zaslužni su za lepu kosu, kožu i nokte, vitamin C koji jača imunitet organizma kao i karoten koji je važan antioksidans. Uz to ovaj obrok sadrži i znatne količine dijetnih vlakana tako da zdrave, fizički aktivne osobe sebi mogu priuštiti ovakav doručak, bez obzira na povećanu količinu masnoća.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 168 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 84 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 6 g