Pomorandžu očistiti, iseći na manje komade i izmiksati u blenderu dok se ne dobije kaša.
Jaja penasto umutiti mikserom, dodati pulpu od pomorandže, šećer i još malo mutiti.
Tost poređati u pleh, premazati slatkom smesom i peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200*C.
U činijici umutiti kiselo mleko sa marmeladom od pomorandže.
Tople kriške tosta premazati prelivom, servirati i uz dorućak poslužiti šolju mleka.
Kada kupujete pomorandže, morate obratiti pažnju na izgled kore. Ne sme da bude oštećena i smežurana, sa mrljama ili plesni na površini. Kada je opipate, plod treba da bude čvrst i "težak". Pomorandža je sočnija ukoliko je teža. Ako prilikom pripreme koristite i koru pomorandže, dobro ih operite
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 340 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 115 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 170 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 57.5 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 1.5 g