Kajzerice preseći napola.
U blender staviti tofu sir, masline, susam, senf, pavlaku i margarin.
Sve usitniti i napraviti namaz, pa premazati polutke kajzerica.
Sendviče dekorisati kriškama paradajza i servirati uz šolju čokoladnog mleka.
Istraživanja o uticaju sojinih proteina pokazuju da njihov redovan unos pomaže u snižavanju ukupnog holesterola za 30%, lošeg, LDL holesterola za 35-40%. Sojini proteini takođe snižavaju i vrednosti triglicerida i smanjuju sklonost ka stvaranju krvnih ugrušaka. Imaju pozitivan uticaj na dobar holesterol.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 720 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 360 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 5 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 2.5 g