Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti šampinjone, dodati susam i začine, te još malo propržiti. Na tost narendati mocarelu i staviti u zgrejanu rernu da se sir otopi. Sendviče posuti seckanim peršunovim listom i dekorisati kriškama paradajza. Servirati šampinjone u susamu uz sendviče i poslužiti uz čašu jogurta od obranog mleka.
šampinjoni su po sadržaju belančevina jedna od najbogatijih vrsta pečuraka. Od ugljenih hidrata u
šampinjonima ima glukana, inulina i pektinske materije, a pošto ne sadrže saharozu ni skrob, vrlo su
pogodni za ishranu osoba obolelih od dijabetesa.
Porcija za odraslu osobu - 540 g
Energetska vrednost porcije - 525 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 262.5 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 7.5 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 5.5 g