Pasulj ocediti, a papriku, masline, crveni luk i paradajz iseći na kockice.
Sve sastojke staviti u činiju, posoliti i dodati maslinovo ulje.
Dobro promešati, servirati na tanjir, te ukrasiti maslinama i seckanim peršunovim listom.
Salatu od crvenog luka i pasulja poslužiti uz integralni hleb i sok od ceđene pomorandže.
Porcija za odraslu osobu - 510 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 920 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 105 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 16 g
Porcija za odraslu osobu - 255 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 460 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 52.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 8 g