Umutiti jaja i belanca mikserom u činiji.
Kriške suvog hleba umakati u jaja i peći u tiganju na zagrejanom ulju.
Gotove prženice odložiti u tanjir sa papirnim ubrusom da bi se upio višak masnoće.
Servirati na tanjir uz kriške mladog sira i čeri paradajza.
Poslužiti uz čašu jogurta.
Mladi sir se pravi od kravljeg mleka i star je 7-10 dana i sadrži najviše 45% mlečne masti. Čuvajte ga u hladnijem delu frižidera, najduže pet do šest dana, u hermetički zatvorenoj plastičnoj ili staklenoj posudi. Ako ste sir kupili zajedno sa surutkom, ostavite ga u njoj.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 990 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 107 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 495 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 53.5 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 3 g