Zelenu salatu iseći na rezance i staviti u činiju.
Dodati konzerviranu haringu oceđenu od ulja, crveni luk isečen na rebarca i mirođiju.
Preliti maslinovim uljem i sokom od limuna. Promešati i servirati.
Uz salatu poslužiti zemičku i sok od pomorandže.
Haringa u 100 g sadrži 249 kcal, izuzetno je bogata vitaminom E, retinolom (vitaminom A), pantotenskom kiselinom, fosforom i drugim važnim vitaminima i mineralima. Kod nas se najčešće može nabaviti kao konzervisana i dimljena.
Porcija za odraslu osobu - 485 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 1050 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 242.5 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 525 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 32.5 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 2.5 g