U ključalu vodu staviti par kapi sirćeta lagano spustiti jaje koje smo prethodno razbili u šoljicu za kafu. Jaje lagano kuvati - poširati- oko 3 min., a zatim ga premestiti u hladnu vodu da bi se izvukao višak kiseline.
Na tanko isečene kriške hleba poređati tanke kolutove paradajza. Preko paradajza staviti poširano jaje i preliti hladnim jogurtom u koji je dodata seckana mirođija.
Uz doručak poslužiti i čašu soka od ceđenih pomorandži.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 190 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 175 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 95 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 2 g