Toggle Navigation

 

Poširano jaje u mirođija sosu (Video recept)

Voda u kojoj ćete poširati jaja ne sme biti jako kisela, da jaje ne bi preuzelo kiselinu, već je dovoljno staviti 2-3 kapi.

Plativoo
Priprema

U ključalu vodu staviti par kapi sirćeta lagano spustiti jaje koje smo prethodno razbili u šoljicu za kafu. Jaje lagano kuvati - poširati- oko 3 min., a zatim ga premestiti u hladnu vodu da bi se izvukao višak kiseline.

Na tanko isečene kriške hleba poređati tanke kolutove paradajza. Preko paradajza staviti poširano jaje i preliti hladnim jogurtom u koji je dodata seckana mirođija.

Uz doručak poslužiti i čašu soka od ceđenih pomorandži.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Natrijum - 350 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 190 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 45 g

Ugljeni hidrati (%) - 60 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Natrijum - 175 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 95 mg

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 22.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 jaja
    • 4 kriške integalnog hleba
    • 180 g paradajza
    • 200 ml jogurta
    • mirodija
    • so
    • 2 kapi sirćeta
    • 800 ml soka od ceđenih pomorandži