Usitnjen paradajz pelat zagrejati, dodati sitno isečen beli luk, posuti bosiljkom, začiniti i promešati.
Umutiti jaja i belanca i ispeći omlet na zagrejanom ulju.
Na omlet staviti paradajz pelat, preklopiti i servirati na tanjir.
Uz doručak poslužiti krišku crnog hleba i čašu jogurta.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 485 kcal
Natrijum - 1050 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 211 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 242.5 kcal
Natrijum - 525 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 105.5 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 4 g