U blender staviti crveni pasulj, dodati bareno jaje, sitan sir, senf, vorčester sos i peršunov list. Usitniti i napraviti paštetu.
Premazati kriške integralnog hleba paštetom od pasulja i staviti kolut paradajza.
Servirati na tanjir i poslužiti uz sok od jabuke.
Pasulj u nutritivnom pogledu predstavlja veoma vrednu namirnicu. Jedna od osobina pasulja je i da ne sadrži gluten, zbog čega je pogodan i za ishranu osoba koje pate od glutenske enteropatije tj. celijakije. Osobe obolele od celijakije umesto integralnog hleba, moraju da koriste hleb od bezglutenskog brašna ili kukuruzni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 54 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 103 g
Ugljeni hidrati (%) - 74 %
Vlakna - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 51.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 7.5 g