Pečene paprike sitno iseći i staviti u nauljenu posudu.
Jaja, kiselu pavlaku i kajmak umutiti u činijici i preliti paprike.
Zapeći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 180*C.
Servirati pečene paprike na tanjir i poslužiti uz zemičku i sok od višnje.
Kajmak kao namirnica bogata masnoćama se ne preporučuje u ishrani osoba sa povišenim vrednostima masnoća u krvi, šećernom bolešću i srčanim oboljenjima. Osobe koje zbog navedenih oboljenja moraju da smanje unos masnoća, mogu ovo jelo pripremiti sa sitnim obranim sirom.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 290 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 195 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 145 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 97.5 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 3 g