Mladi sir usitniti u činiji, dodati kajmak, naseckan beli luk i jaja, a zatim sve dobro promešati.
Paprike očistiti od semenki i napuniti pripremljenom smesom.
Staviti ih u tepsiju i zapeći 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 180*C.
Servirati pečene paprike sa sirom i kajmakom na tanjir i poslužiti uz crni hleb i sok od višnje.
Na prvi pogled, odlično izbalansiran obrok, međutim udeo zasićenih masti u energetskoj vrednosti porcije je iznad preporučenih 10 %. Osobe koje vode računa o unosu masnoća, smesu za nadevanje paprika mogu da pripreme bez kajmaka, čime će značajno smanjiti udeo zasićenih masti u obroku.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1045 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 142 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 80 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 522.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 71 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 3.5 g