Na dno podmazane alu folije staviti krišku tost hleba, preko tofu sir, zatim sardinu, kolutove crnog luka i kolut paradajza začinjen origanom.
Sendvič preklopiti parčetom tost hleba, dobro umotati u foliju u formu paketića pa zapeći u rerni 10 minuta na 220*C.
Paketić sendviče od tofu sira sa sardinom poslužiti uz čašu soka od paradajza.
Upotrebljeni sir od soje (tofu), odlična je zamena za uobičajeno napravljeni sir. Kako je tofu lako kvarljiva namirnica, mora se držati u frižideru, pa i tada uz ograničen rok upotrebe. Osobama koje treba da smanje unos životinjskih masti koristiće tofu kao i sir napravljen od mleka i ostale namirnica sličnog ukusa.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 990 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 495 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 22.5 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 4 g